top of page

ACTUEEL

Knipprogramma - foto raderen curriculum.PNG

Het Masterplan basisvaardigheden van minister Wiersma zorgt voor beroering in de onderwijsgeledingen. Hoe om te gaan met de verwachtingen die de overheid aan scholen meegeeft? Welke ruimte is er voor christelijke scholen en benutten zij de vrijheid van art.23? Hoe curriculmvaardig weten zij zich?

Mens worden - Publicatie van E-OI Expertisecentrum Onderwijs en Identiteit.jpeg

'Mens worden' in Sophie

Dat het boek Mens worden stof doet opwaaien, werd al tijdens het symposium van 15 oktober jl. gemerkt. Diverse sprekers benadrukten daar het belang van een hernieuwd denken over de relatie tussen het pedagogische en het theologische; Waar zij elkaar raken en de vertaling naar de afzonderlijk disciplines. Drie reacties vanuit de discussie zijn nu bewerkt en verschenen in het christelijk filosofische blad Sophie. 

dag van chr onderwijs - geloven in lesgeven david smith.jpg

10 juni: het geheim van de smid

“Het geheim van de smid”. In zijn boek “Geloven in Lesgeven” schrijft Dr. David Smith daarover. Het gaat over didactiek als christelijke praktijk; een ingewikkeld onderwerp waarmee geworsteld wordt door veel docenten en leerkrachten. Op DV vrijdag 10 juni 2022 wordt er een hele dag aan besteed. Je bent welkom om dat mee te maken. Klik op lees meer voor informatie over het programma en om je aan te melden.

netwerkbijeenkomst - 21 januari - kansengelijkheid

21 jan: netwerkbijeenkomst 'Kansengelijkheid'

Op vrijdag 21 januari 2022 organiseert het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit in samenwerking met Verus de 9e netwerkbijeenkomst, met als thema: 'Kansengelijkheid'. Sprekers zijn Gert-Jan Veerman en Marianne Boogaart. De bijeenkomst is dit keer online.

Education-Formation-and-The-Church-II.jpg

Keynotes Conferentie Education, Formation and the Church online

Op 25-27 augustus vond de tweede internationale conferentie in deze serie plaats, dat als titel 'Brokenness and Grace in Human Formation' droeg. Gemist? Kijk hier de keynotes na.

bottom of page